Det har været en travl uge for Aksel. Derfor har han tænkt sig at tage den med ro i weekenden, så han kan få slappet af og opladt batterierne, som han kalder det.

Én ting står ganske vist på hans To-do-liste. Han skal beslutte, hvad han skal give sine børn i julegave. Det er AnneMette, der har sagt, at han skal få styr på børnenes gaver i god tid i år.

AnneMette er selv ret god til at få ting gjort. Nogle gange synes han, at hun nærmest suger al ilt ud af rummet, når hun fyger gennem lejligheden med støvsugeren, mens maden er i gang på komfuret, og tøjvask nummer 5 snurrer i vaskemaskinen. Så hvorfor kan hun ikke også lige ryste op med to gaveideer, tænker han ved sig selv. Hun ved jo, hvad ungerne kan lide, men holder stædigt fast i, at det er Aksel, der skal finde ud af, hvad børnene skal have.

Måske man bare skulle bede dem om at sende links til deres Ønskeskyer, tænker han videre. Børnene plejer jo at ønske sig en masse ting, de alligevel gemmer som links i deres Ønskesky. Det gør det let at se præcist, hvad de gerne vil have, og hvor man kan købe de forskellige ting. Desuden ved han fra tidligere, at børnene let bliver skuffede, hvis han selv finder på gaver, de ikke har ønsket sig.

Derfor griber Aksel sin smartphone med det samme og sender en sms til hver af børnene. Den lille handling forvandler på et øjeblik en drænende ting fra hans To-do-liste til et energipunkt på hans Ta-daa-liste.

Udtrykket med Ta-daa-lister er noget, han har fra en kursist på et af hans kurser. Listen går ud på at notere det, man HAR gjort, frem for det, man skal have gjort.

TA-DAA!!!!, tænker Aksel og overvejer et øjeblik, om han skal prøve at råbe Ta-daaa, en dag han er alene hjemme. Højt! VIRKELIG højt! Alene tanken ved at stå og brøle TA-DAA giver Aksel energi i kroppen, så det bliver nok noget, han kommer til at prøve en dag, han er tidligt hjemme fra arbejde.

Spørgsmål: Skal man skubbe på, hvis en anden er modvillig, men godt kan løse en opgave selv?

TIL FORSIDEN AF JULEKALENDEREN