Som barn lærte Richard at spille klaver. Han finder stadig stor glæde ved at spille for andre. Derfor har han aftalt med byens plejehjem, at han skal komme forbi i eftermiddag for at spille julesange for stedets beboere.

Det er ikke første gang, Richard sætter sig ved klaveret på plejehjemmet. Sidste år lagde han også vejen forbi for at sprede julestemning blandt beboerne og ved derfor lidt om, hvilke melodier og sange der slår an hos de ældre.

Han har for længst lavet en liste med mange af de julemelodier, han har tænkt sig at spille. Det er blandt andet ”Glade jul, dejlige jul”, ”Juletræet med sin pynt” og ”Dejlig er den himmel blå”, som er gamle velkendte sange, de de ældre helt sikkert kender og kan synge med på, hvis de har lyst.

Fra tidligere ved han også, at en sang som ”På loftet sidder nissen” kan få smilet frem hos de ældre. Egentlig er det jo en børnesang. Det må være sangens friske tempo og glade melodi, der gør noget godt hos de ældre, tænker han. Den glade tekst i “Søren Banjomus” – altså den, der starter med “Skillema-dinke-dinke-du”, er også en sang, der løfter humøret.

Richard ser meget frem til eftermiddagens lille begivenhed og håber, han også kan få tilhørerne til at foreslå andre sange, som de gerne vil høre. Det bliver dejligt at opleve beboernes glæde, når tonerne fra klaveret fylder rummet og vækker minder fra en svunden tid.

Hvis han selv skulle mindes fortiden med en julesang, ville det være ”Det kimer nu til julefest”. Dén sang foreslog hans far nemlig altid, når de skulle gå om juletræet juleaften.

Spørgsmål: Hvordan kan man sprede glæde i juletiden?

TIL FORSIDEN AF JULEKALENDEREN