Selv om Aksel for længst har fået sin depression på afstand, har han haft det med at hænge i sofaen efter arbejdstid. Men et velment skub fra hans kæreste AnneMette har fået ham til at tage et skridt, han ikke lige havde forestillet sig. Han har meldt sig som frivillig  instruktør på LÆR AT TACKLE angst og depression, hvor han selv har været kursist.

Efter depressionen tog det et stykke tid, før han kom ud af sin komfortzone og fik overskud til at engagere sig i noget større. Men, som han tit siger til  AnneMette:

– Det GIVER mig altså noget at mødes med mine kursister og se dem få det bedre. Det får mig også til at holde fast i de redskaber, jeg selv fik på kurset, så jeg ikke så ryger i hullet igen.”  

I morgen skal Aksel undervise sit hold på deres femte mødegang ud af i alt syv. Han sætter sig lidt med sin undervisningsmanual for at forberede dagens modul. Manualen er en god støtte, når han underviser, da den præcist anviser, hvilke emner han skal gennemgå på de forskellige moduler sammen med sin undervisningsmakker. Manualen beskriver også, hvordan han skal præsentere emnerne, så kursisterne bliver ledt godt igennem materialet.

De fleste moduler starter med, at man beder kursisterne om at fortælle, hvordan deres handleplaner er gået. Handleplaner gør det nemlig lettere og mere overskueligt at nærme sig bestemte mål, man har sat sig.

Tredje modul havde primært handlet om betydningen af positive tanker, og hvordan man håndterer depression.

På modulet i morgen skal de arbejde med håndtering af angst og metoder til afspænding. De skal også tale om, hvordan man styrer udenom situationer, der kan trigge ens angst, og hvordan man kan opfange signaler om, at der er et tilbagefald på vej.

Da Aksel er færdig med sin forberedelse, lægger han manualen i rygsækken, så den står klar til i morgen. – Job done, tænker han og overvejer om han skal smutte ned efter en pose brunkager til holdet i morgen… For det er jo kun december én gang om året. 😊

Spørgsmål: Hvordan kan man finde motivation til at træde ud af sin komfortzone?

TIL FORSIDEN AF JULEKALENDEREN