Med kun en uge til jul har Aksel og AnneMette bestemt, at dagen i dag skal bruges på at hente juletræ. Beslutningen har dog krævet en del forhandling, inden de to blev enige om, hvordan dagen skulle forløbe.

Det startede med, at AnneMette foreslog, de skulle købe billetter til et veterantog. Med toget kan man komme ud til en granplantage, hvor man selv kan fælde sit juletræ.

Aksel havde ikke været begejstret for udsigten til en udflugt med trængsel og mennesker allevegne. For at komme med et alternativ, havde han foreslået, at de blot hentede deres træ på torvet nede i byen. Det føltes mere overskueligt for ham. Bagefter kunne de måske hygge sig derhjemme med kakao og boller.

AnneMette havde først været skuffet over Aksels forslag. Men da han satte ord på, hvor mange kræfter han skulle bruge på togturen ud i skoven, kunne hun godt se, at turen med veterantoget måske ikke var den bedste løsning.

I stedet har de aftalt at køre i deres egen bil til en plantage i nærheden. Her står juletræerne klar til at blive hentet. Stedet har også en gårdcafé, hvor de kan få lidt varmt at drikke, hvis de får lyst.

Nu glæder Aksel sig rigtig meget til turen Glædesfølelsen får ham til at tænke på, hvor langt han er kommet efter depressionen. Og på hvor gode han og AnneMette er blevet til at tale om tingene, når de har forskellige ønsker og behov.

Spørgsmål: Hvordan kan man tale konstruktivt om tingene?


TIL FORSIDEN AF JULEKALENDEREN